Wat met Hazard? 'Real Madrid mikt in 2022 op voorhoede Mbappé-Haaland-Vinicius'

Wat met Hazard? 'Real Madrid mikt in 2022 op voorhoede Mbappé-Haaland-Vinicius'

26-04-2020 10:57
19

Na drie opeenvolgende Champions-League-titels in 2016, 2017 en 2018 is Real Madrid de voorbije twee seizoenen wat teruggezakt. In de bestuurskamer is men echter razend ambitieus voor de komende jaren. In 2022 wil Real opnieuw uitpakken met een sterrenelftal. Met Eden Hazard? Dat is een open vraag.

Het Spaanse Marca pakt zondag uit met een blik op de toekomst van Real. In 2022 hoopt De Koninklijke weer een voorhoede van wereldklasse te hebben. De eerste stap in dat proces wordt het aantrekken van sensatie Erling Braut Haaland. Na zijn fenomenale doorbraak bij RB Salzburg pikte de Noorse aanvaller ook bij Borussia Dortmund moeiteloos het niveau op. Volgende zomer zou Real Haaland naar Madrid willen halen.

Daarnaast blijft ook Kylian Mbappé hoog op het verlanglijstje staan bij Real. De Franse ster van Paris Saint-Germain lijkt voorbestemd om ooit in het witte shirt te voetballen, maar dat zal ten vroegste pas voor 2021 zijn. Het huidige contract van Mbappé loopt af in 2022. Ofwel pikt Real hem dan gratis op, ofwel werkt het een jaar eerder een interessante deal uit met PSG. Diezelfde strategie haalde Real al boven bij de transfer van Eden Hazard van Chelsea FC.

Quid Hazard?
Over Hazard gesproken: over hem wordt in het artikel van Marca met geen woord gerept. De derde naam in de voorhoede van Real anno 2022 zou Vinicius Junior worden. De jonge Braziliaan voetbalt nu al voor Real en toonde bij vlagen zijn ongelooflijke talent, maar wekte ook irritatie op door een gebrek aan efficiëntie.

Hoe de toekomst van Hazard er dan uitziet in Madrid, is koffidiek kijken. Feit is dat het eerste seizoen van de Rode Duivel in de Spaanse hoofdstad niet bracht wat ervan verwacht werd, mede door overtollige kilo's in de zomermaanden en overvloedig blessureleed. Volgend seizoen zal Hazard zich moeten herpakken.