Bundesliga-Belgen weer aan de bak: Mondmaskers bij harstlag 180, benauwd

Bundesliga-Belgen weer aan de bak: "Mondmaskers bij harstlag 180, benauwd"

Gepubliceerd: zondag 26 april 2020 om 10:37zo 26-04-2020 om 10:37

Laatste update: zondag 26 april 2020 om 11:16zo 26-04-2020 om 11:16

Als de sterkte van het coronavirus geen opflakkering krijgt de komende dagen, zal de Bundesliga op 9 mei hervatten. Dat is althans de doelstelling die momenteel op tafel ligt. Er wordt echter nog volop nagedacht over mogelijke maatregelen, zoals het gebruik van mondmaskers op het terrein. De Bundesliga-Belgen zijn daar argwanend over.

Voetballen met een mondmasker: het leek lange tijd fictie, maar de Duitsers denken er toch serieus over na. "Ik denk dat het heel raar is", is Koen Casteels (VFL Wolfsburg) sceptisch bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb het hier nu ook aan als ik naar de winkel moet. Zelfs daar voel je al dat het moeilijker is om te ademen en dat het een heel raar en benauwd gevoel geeft. Ik kan me niet voorstellen dat je op een veld staat met een mondmasker terwijl je een hartslag van 180 hebt."

Landgenoot Birger Verstraete (1FC. Köln) treedt Casteels bij. "Dat zie ik niet gebeuren, maar goed je weet niet wat er komt", zegt de middenvelder over de mondmaskers. "In Duitsland willen ze hier bijvoorbeeld ook elke drie dagen testen doen... De grootste vraag bij ons is vooral wat er moet gebeuren als een speler positief test. Moet alleen de speler dan in quarantaine, of heel de ploeg? We hopen alleszins snel op duidelijkheid."

Overigens blijft de drang van de Bundesliga om opnieuw te voetballen voor beroering zorgen bij onze oosterburen. Zo liet de grote baas van de politie zich ontvallen dat hij radicaal tegen dat voorstel is.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal er gevoetbald worden met mondmaskers, denk je?

(44 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws