Martinez steunt Lukaku met Maradona-vergelijking: Niemand praat over rechtervoet

Martinez steunt Lukaku met Maradona-vergelijking: "Niemand praat over rechtervoet"

26-04-2020 10:00 Laatste update: 10:17
10

Ook in zijn eerste seizoen in de Serie A vond Romelu Lukaku vlotjes de weg naar het vijandige doel. De Rode Duivel was erg belangrijk voor Internazionale, maar toch zal in Engeland altijd een negatief beeld van hem blijven hangen. Onterecht, oordeelt Roberto Martinez.

De bondscoach van Lukaku verdedigt zijn pupil vurig in een interview met The Times. "Analisten willen vooral benadrukken wat een speler niét kan of niét heeft", legt hij de verantwoordelijkheid deels bij de pers. "Bij sommige spelers hebben we het altijd over goede dingen en bij anderen analyseren we altijd wat ze niet kunnen. Rom viel in die laatste categorie in zijn Chelsea-periode."

In Londen kreeg Lukaku amper kansen van José Mourinho. Later bij Everton FC ontplofte hij. "Hij speelde enkele fenomenale seizoenen bij Everton", herinnert Martienz, nota bene zijn ex-trainer daar, zich. "Toen hij naar Manchester United vertrok, had je echter weer dat gevoel dat iedereen kritiek zou spuien op Rom al hij niet scoorde. Er zou weer negativisme komen rond zijn prestaties."

Kijk naar Maradona
Om zijn betoog extra kracht bij te zetten, maakt Martinez een vergelijking met één van de grootsten aller tijden: Diego Maradona. "Iemand beoordelen op wat hij niét kan, is alsof je zou zeggen dat Diego Maradona niet kon tackelen. Of niet goed verdedigde bij standaardsituaties, of dat hij niets met zijn rechter kon. Niemand praat over hoe vaak Maradona zijn rechtervoet gebruikte. Rom is een goalgetter. Dat is zijn taak en daar is hij goed in", besluit Martinez.