Keane steunt Özil en hekelt 'meedogenloze miljardairs': 'Ik zou nooit inleveren'

Keane steunt Özil en hekelt 'meedogenloze miljardairs': 'Ik zou nooit inleveren'

Gepubliceerd: zondag 26 april 2020 om 09:16zo 26-04-2020 om 09:16

Mesut Özil krijgt de wind van voren omdat hij salaris weigert in te leveren bij Arsenal, maar Roy Keane geeft hem groot gelijk. De Manchester United-icoon vindt niet dat de Premier League-topclubs een salarisoffer mogen vragen van hun spelers.

Bij Europese topclubs als Real Madrid, FC Barcelona en Juventus staan de spelers al een deel van hun inkomen af. In Engeland ging Arsenal maandag als eerste grote club overstag, al houden drie spelers – waaronder topverdiener Özil – hun poot stijf. Kean verdedigt hen. "Als ik nog bij een van de grote clubs zou spelen, zou ik het korten op mijn loon nooit accepteren", zegt hij tegen Sky Sports.

"Ik weet dat spelers onder druk worden gezet om geld in te leveren, maar ze hebben gewoon een contract dat gerespecteerd moet worden", stelt Keane. "Het idee dat spelers moreel verplicht zijn om een deel van hun salaris in te leveren, is onzinnig. Het is puur aan de voetballer zelf. Wie ervoor kiest om dat te doen, mag dat doen, maar laat je niet onder druk zetten door de media of door een club met een steenrijke eigenaar."

"Deze miljardairs zijn zelf meedogenloos", vervolgt de 48-jarige Ier. "Zij zijn de eersten om je te vertellen dat 'dit is een zakelijke wereld is jongens, zo werkt het nu eenmaal'. Het is duidelijk dat de clubs in de lagere divisies hoge offers moeten brengen. Maar tegen spelers die onder contract staan bij een topclub met een rijke eigenaar zeg ik: blijf bij je standpunt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws