Chelsea oogst lof voor corona-beleid: spelers moeten niets inleveren

Chelsea oogst lof voor corona-beleid: spelers moeten niets inleveren

25-04-2020 15:06
1

Chelsea oogst in Engeland lof voor de manier waarop het omgaat met de coronacrisis. Het bestuur van de Premier League-topclub heeft zaterdag de maatregelen die de Londenaren nemen tegen de coronacrisis gedeeld. Of beter het gebrek daaraan.

Zo doet Chelsea geen beroep op speciale overheidsmaatregelen om de financiële klappen op te vangen. Er wordt geen werktijdverkorting aangevraagd en ook het overige personeel krijgt volledig doorbetaald. Ook personeel dat doorgaans alleen op wedstrijddagen wordt ingezet, ontvangt het volledige salaris, alsof het seizoen op normale wijze wordt afgewerkt.

De aanpak van Chelsea verschilt van rivalen als Liverpool en Tottenham Hotspur, die de wind van voren kregen nadat ze een beroep deden op overheidssteun en die beslissing onder druk terugdraaiden. Ook vraagt Chelsea geen salarisoffer van de spelers, zoals Arsenal deed. The Blues moedigen spelers juist aan om zich in te blijven zetten voor de maatschappij. Alleen als de crisis nog lange tijd duurt, wordt mogelijk een bijdrage gevraagd die binnen de club gebruikt kan worden.

Chelsea maakt verder bekend dat het evenveel als gebruikelijk blijft investeren in het vrouwenvoetbal en de jeugd. Daarmee valt de Engelse topclub de nodige lof ten deel. De club van eigenaar Roman Abramovich stelde eerder al faciliteiten, zoals het eigen hotel bij Stamford Bridge, beschikbaar in de strijd tegen het coronavirus.