Vermaelen ziet EK in rook opgaan: Jammer, dat moeten we accepteren

Vermaelen ziet EK in rook opgaan: "Jammer, dat moeten we accepteren"

25-04-2020 14:30

Ook het Japanse voetbal ligt uiteraard stil door het coronavirus. Thomas Vermaelen ligt daar nog altijd onder contract bij Vissel Kobe, maar heeft naar eigen zeggen weinig last van die crisis.

"Er wordt aangeraden om binnen te blijven, maar we mogen wel nog naar buiten", aldus de Rode Duivel bij Sporza. "De trainingen zijn natuurlijk wel gestopt. We hebben richtlijnen en schema's gekregen van de club en een paar keer per week doen we een soort cybertraining met de hele ploeg. Het is wel plezant om elkaar dan nog eens te zien, al is het voor iedereen wel wat raar."

Vermaelen probeert alvast zo fit mogelijk te blijven. "Mijn conditie kan ik buiten wel op peil houden, dat is prettig. Er wordt aangeraden om met een mondmasker te lopen, maar dat is best wel lastig. Sowieso zag je in Japan ook voor de coronacrisis al wel veel mondmaskers in het straatbeeld. Sommige spelers droegen zelfs mondmaskers bij verplaatsingen. Niet om te voetballen (lacht), misschien in de toekomst wel."

Vermaelen moet nu nog een jaar langer wachten op het EK. "Het uitgestelde EK? Ik keek er wel naar uit, net zoals alle spelers. Ik denk dat we er na een goeie campagne klaar voor waren als ploeg. Het is jammer, maar we moeten dat accepteren."