Beerschot hoopt op 1A: En dan moeten we ons niet enkel toeleggen op de redding

Beerschot hoopt op 1A: "En dan moeten we ons niet enkel toeleggen op de redding"

25-04-2020 11:44
4

Het blijft angstvallig afwachten op het verdict van de Pro League over het vervolg van de competities. Maandag zou er overleg zijn, al lijkt de beslissing opnieuw op de lange baan geschoven te zullen worden. Dat is onder meer vervelend voor K. Beerschot V.A., dat nog steeds kans maakt op promotie naar Eerste Klasse A.

De Ratten stonden zelfs op 90 luttele minuten van opperste geluk, na hun 1-0-zege tegen Oud-Heverlee Leuven in de heenwedstrijd van de promotiefinale. Hoewel het onduidelijk blijft hoe het nu verder moet, durft doelman Mike Vanhamel wel al te dromen van het hoogste niveau. "Ik hoop natuurlijk dat we naar 1A gaan", vertelt hij in een gesprek op de Twitter-pagina van Beerschot.

"En als we naar 1A gaan, denk ik niet dat we ons enkel moeten toeleggen op de redding. We moeten doelen stellen en vooruitgaan. Gaan we die allemaal in ons eerste jaar halen? Nee, waarschijnlijk niet", geeft Vanhamel toe. "Hopelijk wel, maar waarschijnlijk niet. Maar dat is wel mijn bedoeling. Ik ben een geboren winnaar, ik sta elke wedstrijd op het veld om te winnen."

Wat de nabije toekomst van de club brengt, is dus nog even afwachten. Dat Vanhamel zich goed voelt bij Beerschot, staat echter als een paal boven water. Zelfs interesse van RSC Anderlecht doet hem niet twijfelen aan het project van de Antwerpenaren. Ook het gevoel is voor de doelman belangrijk. "Het is moeilijk om het te materialiseren, in de zin van 'ik wil titels winnen'. Dat is gemakkelijk om te zeggen. Die uitspraken zijn gemakkelijk om te maken", legt hij uit.