'Chelsea houdt mede door crisis vast aan Kepa, bod op Onana geschrapt'

'Chelsea houdt mede door crisis vast aan Kepa, bod op Onana geschrapt'

25-04-2020 09:45
1

De kans dat André Onana deze zomer de overstap maakt naar Chelsea is zeer klein. De Premier League-topclub laat de interesse in de Ajax-doelman voorlopig varen en geeft Kepa Arrizabalaga nog minimaal één seizoen het vertrouwen, meldt The Telegraph.

De 25-jarige Spanjaard kwam in de zomer van 2018 voor liefst tachtig miljoen euro over van Athletic Bilbao, maar heeft de verwachtingen op Stamford Bridge nog niet helemaal waar kunnen maken. Dit seizoen verloor hij zijn basisplaats zelfs even aan oudgediende Willy Caballero. Kepa krijgt vermoedelijk echter nog een seizoen de kans om manager Frank Lampard te overtuigen.

De coronacrisis heeft de situatie namelijk drastisch veranderd. Chelsea was bereid om Kepa voor ongeveer 58 miljoen euro te verkopen, maar het is nu vrijwel uitgesloten dat een club zo'n bedrag op tafel legt. Ook een ruildeal met AC Milan-keeper Gianluigi Donnarumma is inmiddels hoogst onwaarschijnlijk, aldus The Telegraph.

The Blues verwachten inmiddels dat Kepa in Londen blijft. Het ligt daarom ook niet meer in de lijn der verwachting dat Chelsea de portemonnee trekt voor Onana, voor wie Ajax veertig miljoen euro zou vragen, besluit de krant. De Kameroener werd de laatste weken ook in verband gebracht met Paris Saint-Germain en FC Barcelona.