Politiebaas tegen hervatting Bundesliga: 'Kan ik geen voorstander van zijn'

Politiebaas tegen hervatting Bundesliga: 'Kan ik geen voorstander van zijn'

25-04-2020 09:26
4

De Duitse politievakbond heeft forse twijfels geuit over de plannen in de Bundesliga om het seizoen op 9 mei te hervatten. Volgens voorzitter Rainer Wendt is het lastig uit te leggen aan mensen dat er weer gevoetbald gaat worden in stadions.

Hoewel bondskanselier Angela Merkel op 30 april nog moet instemmen met het voorgestelde scenario van duels zonder publiek, hebben de deelstaten de seinen reeds op groen gezet. Wendt is daarentegen kritisch. "Ik kan het mensen niet uitleggen dat speelplaatsen gesloten blijven en dat we voetbalstadions weer openen", zegt hij tegen BILD. De Duitse politiebaas vreest bovendien dat supporters buiten het stadion toch samenscholen. "En dan krijgt de politie weer meer te doen, daar kan ik geen voorstander van zijn."

De uitspraken van Wendt volgen enkele dagen na de waarschuwing van Christian Drosten, een topviroloog in Duitsland en adviseur van Merkel. Hij vreest een tweede corona-golf als de maatregelen te snel worden versoepeld. "Ik betreur het dat we de voorsprong dreigen te verliezen."