Degryse leeft mee met Lokeren-voorzitter: Dit zal hem enorm pijn doen

Degryse leeft mee met Lokeren-voorzitter: "Dit zal hem enorm pijn doen"

25-04-2020 08:45
7

Sporting Lokeren is niet meer. De club ging deze week op in de fusieploeg Lokeren - Temse. Veel volgers steken de schuld op voorzitter Louis De Vries, maar dat vindt Marc Degryse spijtig. De Vries was ooit nog zijn makelaar.

Degryse had wel van bij het begin twijfels bij de overname. "Ik zág het gewoon niet. Hij had al lang niet meer in clubverband gewerkt, bij Beerschot was het ook niet zo goed afgelopen,... En dan Lokeren... geen evidentie om een club die zo aan het verdrinken was, eruit te halen", aldus Degryse bij Het Laatste Nieuws.

Degryse weet wel dat De Vries goeie bedoelingen had. "Louis zal dit zeker niet gedaan hebben om zichzelf te verrijken, maar waarom dan wel? Hij was iemand die er altijd graag bij wou zijn. En als dan iets lukte, vond hij daar voldoening in. Ik vind het pijnlijk hoe hij nu onder de grond wordt gestoken, maar hij heeft er wel een beetje om gevraagd.

Ook de communicatie liet te wensen over bij De Vries. "Exact datgene waarin hij altijd zo sterk was, was de laatste maanden dramatisch. Dit zal hem enorm pijn doen, want hij is een fier iemand. Terwijl niemand Lokeren had kunnen redden. Hopelijk heeft hij z'n les nu geleerd, en gaat hij nog wat van z'n oude dag genieten op Marbella, eens dat opnieuw mag. Doe dat maar, Louis."