'Tau had voor Genk moeten kiezen en niet Club Brugge'

'Tau had voor Genk moeten kiezen en niet Club Brugge'

24-04-2020 21:20
7

Club Brugge wist afgelopen zomer Percy Tau op huurbasis in huis te halen. Na een bliksemstart kon de Zuid-Afrikaan uiteindelijk toch niet helemaal overtuigen. Volgens landgenoot Anele maakte Tau dan ook de verkeerde keuze.

Tau was in het begin van het seizoen nog een basispion, maar verloor uiteindelijk zijn basisplek bij Club Brugge. Anele, ex-speler van KRC Genk, vindt dat hij een foute keuze maakte. "Toen hij naar Club ging, zei ik meteen dat hij het moeilijk zou krijgen", zegt hij bij Herald.

"Bij Club hebben ze spelers met kwaliteit, terwijl Percy gewend is aan Sundowns of zijn tweedeklasser (Union, nvdr), waar hij na een blessure meteen weer in de ploeg kwam", klinkt het.

Ook Genk toonde interesse. Volgens Anele was dat een betere club geweest. "Ik wou dat Percy naar Genk ging. Ik kreeg zoveel telefoontjes van hun directeur. En het was Philippe Clement die Tau bij Genk wilde. Bij Brighton sturen ze hem van de ene uitleenbeurt naar de andere. Dat verstoort natuurlijk wel zijn carrière."