Anderlecht greep net naast Muriqi: We hebben vijf miljoen euro geboden

Anderlecht greep net naast Muriqi: "We hebben vijf miljoen euro geboden"

24-04-2020 19:26
18

RSC Anderlecht kende een minder seizoen en wijt dat deels aan het gebrek aan een spits. Zo haalde het wel Kemar Roofe in huis, maar die was een heuse poos buiten strijd. Hij was niet de enige naam op het lijstje van de Brusselaars.

Zo raakte eerder al bekend dat Anderlecht interesse toonde in Vedat Muriqi van de Turkse laagvlieger Rizespor. Daar speelde hij zich met zeventien doelpunten in de kijker van Anderlecht. Hij trok uiteindelijk naar Fenerbahçe, waar hij dit seizoen goed was voor dertien doelpunten in 25 wedstrijden. Hij heeft zich inmiddels in de kijker gespeeld van Engelse clubs, maar zijn carrière had er anders kunnen uitzien.

Zo bevestigt Michael Verschueren, tot onlangs nog sportief directeur van Anderlecht, bij Fotospor dat paars-wit ver wilde gaan voor Muriqi. "We hebben de speler lange tijd bekeken. Ons bod hebben we opgetrokken tot vijf miljoen euro en we boden zelfs nog een bonus van één miljoen. Maar uiteindelijk hebben we ons teruggetrokken omdat Rizespor overtuigd was dat het nog een betere prijs ging krijgen", gaf hij aan.

Een gemiste kans voor Anderlecht, dat Muriqi weer zag uitblinken. Inmiddels zou Fenerbahçe maar liefst twintig miljoen euro vragen voor de spits.