KNVB hakt knoop door over competitie in Nederland en luistert niet naar clubs

KNVB hakt knoop door over competitie in Nederland en luistert niet naar clubs

24-04-2020 17:00 Laatste update: 17:06
16

Het hoge woord is eruit: ADO Den Haag en RKC Waalwijk spelen ook volgend seizoen in de Eredivisie. Dat heeft de KNVB besloten na uitvoerig overleg met de clubs uit het betaald voetbal. SC Cambuur en De Graafschap promoveren daardoor niet.

De KNVB gaat dus niet mee met het advies van de clubs. Zestien clubs stemden vóór degradatie, maar toch bewandelt de bond een andere route. Veel clubs, waaronder AZ, PSV, Feyenoord en sc Heerenveen, voelden zich niet geroepen om een stem uit te brengen. Zij vonden dat de KNVB het voortouw moest nemen en de bal niet bij de clubs moest leggen.

De beslissing van de KNVB zal ongetwijfeld voor woede zorgen bij Cambuur en De Graafschap. Beide clubs stevenden in de Keuken Kampioen Divisie af op directe promotie, maar grijpen nu op zeer pijnlijke wijze mis. Cambuur-trainer Henk de Jong liet bij Omrop Fryslan al weten niet blij te zijn met de beslissing van de KNVB om clubs te laten stemmen. "Als ze (KNVB, red.) ons niet laten promoveren, leven die mensen de rest van hun leven met een probleem in hun hoofd."

Het overleg tussen de KNVB, de Eredivisie-clubs en andere betrokken partijen verliep allesbehalve vlekkeloos. De vergadering werd geschorst zodat clubs hun stem uit konden brengen, maar kon niet worden hervat. De mailbox van een KNVB-medewerker zat vol. Het mailadres van de medewerker waar de stem naar toe moest is uitgelekt, waardoor iedereen naar de KNVB kon mailen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie