Brys wil naar topclub: “Aftoetsen waar mijn limieten liggen”

Brys wil naar topclub: “Aftoetsen waar mijn limieten liggen”

24-04-2020 16:27
21

Marc Brys wordt genoemd bij Cercle Brugge. Groen-Zwart was afgelopen seizoen degradatiekandidaat, maar Brys heeft op zijn 57e nog veel ambitie.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat de oefenmeester zich uit over zijn toekomstplannen. “Ik zou bij een grote club willen aftoetsen waar mijn limieten liggen. Ik ben er honderd procent zeker van dat mijn team en ik klaar zijn om het sportieve in handen te nemen bij een topclub. Een ploeg die de kwaliteiten heeft om tiende te worden, kunnen wij naar de zevende plaats piloteren. Met een ploeg die kampioen moet spelen, zullen wij ook kampioen worden.”

Brys heeft een vaste entourage waar hij mee samenwerkt. “Een club die mij contacteert, heeft recht op de beste Marc Brys. En dat is met mijn team. Waarom? We zijn een geoliede machine. Aan Issame moet ik niet uitleggen hoe er op training gecoacht moet worden en welke accenten hij moet leggen. Als ik hem hoor spreken in interviews, dan hoor ik mezelf.”

“Hij is geen na-aper, integendeel, maar wij zijn zodanig met elkaar verweven dat we hetzelfde denken en zeggen. Bram weet hoe hij zijn trainingen moet inplannen binnen ons concept en Bart is iemand die voor drie functioneert én hoogkwalitatief werk aflevert. We matchen op alle vlakken: in ons team vind je een persoonlijkheid van het type geel, groen, blauw en rood (van het Hartman Personality Profile, red0).”, aldus Brys.