‘Ex-Club Brugge-speler vrijgesproken in matchfixingzaak in Spanje’

‘Ex-Club Brugge-speler vrijgesproken in matchfixingzaak in Spanje’

Gepubliceerd: vrijdag 24 april 2020 om 15:26vr 24-04-2020 om 15:26

De rechtbank in Pamplona heeft negen personen een gevangenisstraf opgelegd in een matchfixingschandaal rond de Spaanse club Osasuna. Het Nieuwsblad meldt dat ex-Club Brugge-speler Jordi Figueras werd vrijgesproken.

Enkele voormalige profspelers, ambtenaren en ondernemers werden schuldig bevonden aan corruptie en verduistering. De straffen lopen van negen maanden tot bijna negen jaar. De personen kunnen nog wel in beroep gaan bij het Spaanse hooggerechtshof. Twee betrokkenen, waaronder Figueras kregen een straf.

Enkele jaren geleden werden twee uitslagen van voetbalwedstrijden in de Primera Division van het seizoen 2013/2014 beïnvloed. Osasuna zou 400.000 euro hebben betaald aan oenmalige Betis Sevilla-spelers Xavier Torres, Antonio Amaya en Jordi Figueras om te winnen van degradatieconcurrent Real Valladolid. Het trio zou nadien 250.000 euro ontvangen als Betis verloor van Osasuna. Die resultaten kwamen ook uit, maar toch degradeerde Osasuna samen met Betis en Valladolid.

Ook zou Osasuna schriftvervalsing en financiële fraude hebben gepleegd. De zwaarste straf was voor één van de functionarissen van Osasuna, Angel Vizcay: acht jaar en acht maanden. Figueras ging in 2013 van Club Brugge naar Real Betis en kwam er aldus zonder straf vanaf. Afgelopen seizoen stond de verdediger onder contract bij Spaanse tweedeklasser Racing Santander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws