Camp Nou krijgt sponsornaam, Barça incasseert 'recordbedrag'

Camp Nou krijgt sponsornaam, Barça incasseert 'recordbedrag'

24-04-2020 13:30
2

FC Barcelona lijkt een nieuwe naamgever voor Camp Nou te hebben gevonden. De Catalanen besloten onlangs om het iconische stadion te voorzien van een sponsornaam, omdat het geld wil ophalen voor de strijd tegen het coronavirus.

De Britse miljardair Alki David staat op het punt om de gelukkige te worden, bevestigt hij tegenover The Daily Mail. "Aan het begin van de week zijn de eerste contacten gelegd en ik ben er vrij zeker van dat we eruit zullen komen. FC Barcelona en Alki David... Het kan een hele mooie samenwerking worden", bevestigt de zakenman. Naar alle waarschijnlijkheid zal de naam Swissx of FilmOn – twee van zijn voornaamste bedrijven – aan de stadionnaam toegevoegd worden.

De geboren Nigeriaan met ook Griekse roots laat in het midden hoeveel geld er met de deal gemoeid is, maar benadrukt dat de transactie niet goedkoop zal zijn. "Manchester City krijgt jaarlijks ruim twintig miljoen euro voor zijn stadionnaam (Etihad Stadium, red.), Tottenham Hotspur zet in op ruim 28 miljoen. Maar FC Barcelona is van een totaal andere dimensie, ik verwacht dat dit een nieuw record wordt."

David doet het echter voor het goede doel, stelt hij. "Het is een manier om mijn bijdrage te leveren aan de strijd tegen het coronavirus. Mijn bedrijven werken ook hard aan een middel, in samenwerking met de beste virologen. Er moet en zal een manier komen om dit virus te verslaan."