UPDATE: ‘Cercle Brugge onderhandelt met Sporta om technische werkloosheid’

UPDATE: ‘Cercle Brugge onderhandelt met Sporta om technische werkloosheid’

24-04-2020 12:30 Laatste update: 15-05-2020 13:24
4

Nadat Bernd Storck besliste om niet in te gaan op het nieuwe contractvoorstel, moet Cercle Brugge opnieuw op zoek naar een nieuwe coach voor volgens seizoen. Al is dat niet het enige waar de Vereniging naar moet zoeken, volgens Het Nieuwsblad-journalist Bart Lagae.

Cercle werd de voorbije seizoenen financieel bijgestaan door de 'suikerooms' van AS Monaco. Tien miljoen euro verhuist jaarlijks van het prinsdom naar Jan Breydel. Volgens Lagae is er echter een verandering op til. 'Cercle kreeg de dwingende wenk zijn inkomstenbasis te vergroten en sponsors aan te trekken. Een aartsmoeilijke opdracht in tijden van economische crisis en gesloten stadions.'

Tot overmaat van ramp zette Cercle zijn spelers en personeel op technische werkloosheid. 'Niemand kan uitleggen dat een club die gecontroleerd wordt door een miljardair - het nettovermogen van Dmitry Rybolovlev bedraagt 6 miljard euro - een beroep doet op de Belgische belastingbetaler', zegt Lagae.

Heel de wereld kreunt onder de gevolgen van het coronavirus en de geldkraan van Cercle kan daardoor misschien wat dichter worden gedraaid in de toekomst. 'Zonder toverdrank uit Monaco kan het weleens snel voorbij zijn met de groen-zwarte immuniteit', concludeert Lagae met een knipoog naar virus.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Cercle Brugge aan het onderhandelen is met spelersvakbond Sporta om spelers uit technische werkloosheid te halen. Ook de staf en het personeel staat momenteel op technische werkloosheid, maar het is niet duidelijk of daar ook over wordt gepraat.