Degryse bekijkt het somber: Clubs gaan water aan de lippen hebben of verdrinken

Degryse bekijkt het somber: "Clubs gaan water aan de lippen hebben of verdrinken"

24-04-2020 12:00
11

Vrijdag komt de Veiligheidsraad van ons land samen om nieuwe maatregelen te bespreken om de gevolgen van het coronavirus in te perken. Mogelijk wordt daar bekend gemaakt dar het huidig voetbalseizoen er definitief opzit. Marc Degryse ziet het somber in voor enkele clubs.

Eerder werd al beslist dat er geen grote evenementen mogen plaatsvinden in ons land tot eind augustus. Over voetbalwedstrijden zonder publiek werd vooralsnog niets beslist. Daar kan straks verandering in komen.

Als ook competitievoetbal deze zomer wordt verboden, betekent dit dat ploegen al zes maanden zonder enkele inkomsten zitten. Analist Marc Degryse denkt er het zijne van. "Zoals in de gewone maatschappij gaan er dan heem wat clubs met het water tot aan de lippen zitten of verdrinken", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Ook in Nederland, waar alle voetbalwedstrijden verboden werden tot 1 september, vindt vandaag een belangrijk gesprek plaats. Zo worden de Europese tickets verdeeld en kijkt men welke clubs zullen degraderen.