'KNVB schotelt clubs drie opties voor omtrent degradatie en Europese tickets'

'KNVB schotelt clubs drie opties voor omtrent degradatie en Europese tickets'

24-04-2020 11:30
7

De KNVB heeft vrijdag om tien uur een mail gestuurd naar alle clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie met drie opties over de afwikkeling van de competities waar ze uit kunnen kiezen. Dat meldt de NOS.

De clubs, die om 14.30 uur ook nog per conference-call geïnformeerd worden door de bond, moeten vrijdag voor half vijf reageren met de optie die hun voorkeur geniet.

Optie 1 is het schrappen van de competitie en het verdelen van de Europese tickets op basis van de huidige stand. In dit scenario degraderen RKC Waalwijk en ADO Den Haag niet. In optie 2 worden er wel twee degradanten aangewezen en worden de Europese tickets ook op basis van de huidige stand verdeeld. Optie 3 is dat er helemaal geen degradanten zijn en de Eredivisie volgend seizoen dus uit twintig clubs zal bestaan. 

Volgens de NOS heeft de KNVB de clubs geadviseerd om niet voor optie drie te kiezen vanwege de complicaties die daarbij komen kijken. Clubs zullen dus moeten kiezen tussen een scenario waarin ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de Eredivisie blijven, en een scenario waarbij die twee clubs degraderen.