'Barcelona stuurt zware delegatie naar Duitsland voor transfergesprekken'

'Barcelona stuurt zware delegatie naar Duitsland voor transfergesprekken'

24-04-2020 09:28
3

Liverpool krijgt forse concurrentie in de strijd om Timo Werner. FC Barcelona is in maart naar Duitsland afgereisd om met de entourage van de Duitse spits van RB Leipzig te praten.

Met dat nieuws pakt El Mundo Deportivo vrijdag uit. Barça is sinds vorig jaar op zoek naar een spits die de concurrentiestrijd aan kan gaan met Luis Suarez en de 33-jarige Uruguayaan op termijn kan vervangen. Internazionale-spits Lautaro Martínez staat bovenaan het Catalaanse lijstje, maar zijn komst ligt ingewikkeld. Barcelona kijkt daardoor naar alternatieven. Werner is één van de opties.

De Duitse aanvaller (24) is zeer gewild op de Europese transfermarkt. Volgens MD is Barça 'serieus' in de markt voor Werner en wil de club toeslaan als Martínez definitief niet haalbaar blijkt. Eric Abidal, technisch secretaris van Barça, en zijn collega Ramón Planes zijn al naar Duitsland afgereisd om te praten met de vader van Werner. Het contact verloopt nog steeds goed, klinkt het.

Werner leek aanvankelijk voor een slordige zestig miljoen euro op weg naar Liverpool, maar de coronacrisis heeft die transferplannen mogelijk overhoop gegooid.