'Antwerp en Charleroi ruziën over Europees ticket, maar Pro League heeft voorkeur'

'Antwerp en Charleroi ruziën over Europees ticket, maar Pro League heeft voorkeur'

24-04-2020 07:45
79

De UEFA zal dan toch de rangschikkingen van de lokale competities hanteren om de Europese tickets te bepalen. Toch is er in ons land nog discussie over het rechtstreeks Europa League-ticket, want zowel Royal Antwerp FC als Sporting Charlerloi denken daar aanspraak op te maken.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. 'Voor Antwerp is het vrij duidelijk. Zij denken het ticket voor de poulefase in de Europa League te kunnen claimen, en beroepen zich daarvoor op de uitspraak van UEFA. Vermits Club toch al Champions League speelt, kan de Great Old als tweede bekerfinalist bovendien wijzen op hun vierde plaats in de competitie op amper twee punten van de tweede plaats.'

Maar dat is buiten Sporting Charleroi gerekend. 'Zij maken aanspraak op hetzelfde ticket op basis van hun derde plaats in de eindrangschikking - de eerste stek na de Champions League-posities. In het bekertoernooi werd Charleroi uitgeschakeld in de kwartfinale.' Indien de bekerfinale niet gespeeld wordt, lijkt de voorkeur binnen de Pro League naar Charleroi te gaan.

Het belooft nog een huzarenstukje te worden, want Antwerp is niet geneigd om zich zomaar neer te leggen bij die eventuele beslissing. Na de Nationale Veiligheidsraad op vrijdag zal hopelijk duidelijk worden of de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge nog kan gespeeld worden in de zomermaanden.