'Eerste Ligue 1-voetballer besmet met het coronavirus', statement van Montpellier

'Eerste Ligue 1-voetballer besmet met het coronavirus', statement van Montpellier

Gepubliceerd: vrijdag 24 april 2020 om 07:30vr 24-04-2020 om 07:30

Montpellier-middenvelder Junior Sambia is met spoed opgenomen in het ziekenhuis en lijkt geveld te zijn door het coronavirus, melden diverse Franse media. De club heeft via een officieel statement bevestigd dat één van zijn spelers in het ziekenhuis ligt, maar laat in het midden om wie het gaat.

Volgens de nummer 8 van de Ligue 1 heeft de bewuste speler problemen met zijn ademhaling en zijn spijsvertering en sinds twee dagen in een 'gespecialiseerde' afdeling van het ziekenhuis verblijft. L'Équipe weet te melden dat het om de 23-jarige Sambia gaat en dat de Fransman op de intensive care is opgenomen. Of zijn toestand is verbeterd, is nog niet duidelijk: Montpellier wil geen verdere mededelingen doen.

Sambia zou de eerste speler uit de Ligue 1 zijn die besmet is, hoewel het coronavirus al langere tijd rondwaart in Frankrijk. Paris Saint-Germain-ster Kylian Mbappé legde in maart een test af, maar kon opgelucht ademhalen. Ex-Ajacied Hyun-Jun Suk komt tegenwoordig uit voor Ligue 2-club Troyes en werd wél positief getest. Stade Reims-clubarts Bernard Gonzalez pleegde tot ontzetting van voetbalminnend Frankrijk zelfs zelfmoord, nadat hij besmet bleek te zijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws