Als ze eerlijk zijn zullen ze toegeven dat Club Brugge de verdiende kampioen is

"Als ze eerlijk zijn zullen ze toegeven dat Club Brugge de verdiende kampioen is"

23-04-2020 19:49
39

De Pro League neemt maandag een definitief besluit over het huidige seizoen. Dan weet Club Brugge ook of het gekroond wordt tot de kampioen of niet. Voor de twee ex-Bruggelingen Stefano Denswil en Dion Cools zou het alvast verdiend zijn.

Enkele critici zullen vinden dat het kampioenschap sowieso helemaal afgewerkt moet worden. Een wrange nasmaak zou zo'n titel volgens Denswil niet geven. "Als er eenmaal besloten wordt dat ze kampioen zijn, dan staat dat wel op je cv. Ook al is het dan op een vreemde manier gebeurd", gaf hij aan bij Play Sports Kot.

Cools gelooft ook niet dat de concurrentie, zoals onder andere KAA Gent, geen probleem zou veroorzaken. "Door de Play-Offs heb je in België altijd wel een manier waardoor er nog iets kan veranderen. Maar met de voorsprong die ze nu hebben, zou Club Brugge vanuit ieders perspectief een verdiende kampioen moeten zijn. Sommigen hadden misschien nog een sprankel hoop in de PO's, maar als ze eerlijk zijn met zichzelf is Club de verdiende kampioen dit jaar", klinkt het.