Duitsland zet grote stap richting Bundesliga-hervatting: 'We zijn er klaar voor'

Duitsland zet grote stap richting Bundesliga-hervatting: 'We zijn er klaar voor'

23-04-2020 15:21
5

De kans dat er binnenkort weer wordt gevoetbald in Duitsland, is een stukje groter geworden. De Bundesliga moet op 9 mei worden hervat, mits het Ministerie van Volksgezondheid de plannen goedkeurt.

Bundesliga-baas Christian Seifert heeft na de videoconferentie met de achttien Bundesliga-clubs bevestigd dat alles in gereedheid wordt gebracht voor 9 mei. "Het is voor ons cruciaal wat de politiek beslist. Als we op 9 mei mogen starten, dan zijn we er klaar voor. Maar ook daarna", aldus Seifert.

De stadions gaan niét open voor publiek. "Wedstrijden zonder supporters is niet wat we willen, maar het is momenteel het enige wat mogelijk lijkt", aldus Seifert, die eraan toevoegt dat er niet ten koste van alles doorgespeeld wordt. "Als de coronasituatie verslechtert en er onvoldoende testcapaciteit is, dan zal het profvoetbal stoppen met het uitvoeren van tests en stoppen met het spelen van wedstrijden."

Mochten de 'Geisterspiele' in de Bundesliga en 2. Bundesliga zonder problemen verlopen, dan mogen ook de 3. Bundesliga en de bekerwedstrijden hervat worden. De trainingen in Duitsland zijn al hervat en alle clubs hebben een duidelijk plan voor de hygiëne, gezondheid en medische voorzorgsmaatregelen opgesteld.

Zoals het er nu naar uitziet wordt de Bundesliga over ruim twee weken hervat met de derby Borussia Dortmund - Schalke 04. Daarin kunnen met Thorgan Hazard, Axel Witsel (allebei Dortmund) en Benito Raman (Schalke) meteen drie Belgen in actie komen.