France Football schat gevolgen uitgesteld EK in: 'Dé verliezers zijn de Duivels'

France Football schat gevolgen uitgesteld EK in: 'Dé verliezers zijn de Duivels'

23-04-2020 15:11
5

Het is nu al enige tijd bekend dat het Europees Kampioenschap niet deze zomer, maar in 2021 afgewerkt zal worden. In een jaar tijd kunnen de verhoudingen in het internationale voetballandschap echter behoorlijk vertekend zijn. Dat denkt men althans bij France Football. Dé verliezers? De Rode Duivels, oordeelt het magazine.

'Ze mopperden nog een beetje over die halve finale op het Wereldkampioenschap tegen Les Bleus (0-1) van 10 juli 2018', staat te lezen op de website van France Football. 'Ja, België had zin om dat achter zich te laten, om wraak te nemen en eindelijk te pronken met die eerste internationale titel die wel lijkt voorbestemd voor deze gouden generatie.'

'Enkel dringt de tijd nu wel en zijn enkele belangrijke elementen uit deze ploeg niet meer zo jong', legt France Football de vinger op de wonde. 'Vincent Kompany heeft het stokje doorgegeven, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zijn de grens van de dertig jaar vrolijk gepasseerd, net zoals Axel Witsel en Dries Mertens. Laat het ons zo zeggen: sommigen beginnen de leeftijd te voelen.'

Sterkere concurrentie
'Vooral rekening houden met de onzekerheden bij Frankrijk, Nederland, Engeland of zelfs Duitsland, die allemaal nog in wederopbouw zijn, waren de Rode Duivels zowat vanzelfsprekend de eerste favorieten op de titel. Zal dat binnen een jaar nog steeds zo zijn?', vraagt het Franse blad zich openlijk af.

Voor welke landen zal het uitstel van het EK dan wél een voordeel betekenen? Volgens France Football mogen vooral het jeugdige, maar talentvolle Nederland en ... Frankrijk zelf zich in de handen wrijven. Nochtans werden de Fransen in 2018 nog wereldkampioen. De voorbije maanden waren de sterspelers van onze zuiderburen, zoals Paul Pogba en Antoine Griezmann, echter niet in topvorm.