'VW Hamme wees Lokeren af door nakende deal met wielermanager'

'VW Hamme wees Lokeren af door nakende deal met wielermanager'

23-04-2020 10:15 Laatste update: 10:28
4

Sporting Lokeren leek deze week op weg naar een deal met VW Hamme in de Derde Amateurklasse. Dat feestje ging echter niet door, want Hamme wil zelf een nieuw project opstarten met wielermanager Jurgen Mettepenningen.

Dinsdagavond raakte bekend dat Hamme het voorstel tot een fusie afwees. Het bestuur wilde niet dat hun club op Daknam zou gaan spelen en zet zelf een project op. Het gaat samenwerken met derdeprovincialers Robur Moerzeke en VKS Zogge. Mettepenningen, de manager van wielerploeg Pauwels Sauzen - Bingoal, zou de nieuwe sterke man van die club worden.

Mettepenningen geeft zelf aan dat hij inderdaad interesse heeft. "Ik werd er enkele weken geleden al over gecontacteerd, maar hield toen de boot af", vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "Toen vorige week de gesprekken met Lokeren uitlekten, zijn we toch weer rond de tafel gaan zitten. Er is nog niks beslist, maar ik ben het idee zeker genegen. Vergeet niet dat ik vijftien jaar geleden ook al manager was van VW Hamme, dat toen nog meedraaide aan de top van de toenmalige Tweede Klasse."

Inmiddels maakte Lokeren bekend dat het een fusie aangaat met Temse en opnieuw begint in Tweede Amateurklasse.