Lokeren gaat Temse niet opslokken: Geen verhaal zoals bij Beerschot en Wilrijk

Lokeren gaat Temse niet opslokken: "Geen verhaal zoals bij Beerschot en Wilrijk"

22-04-2020 21:34
21

Woensdag is er door de fusie tussen Sporting Lokeren en KSV Temse is een nieuwe club ontstaan: KSC Lokeren-Temse. De nieuwbakken ploeg heeft ambitie, maar wil niet te hard van stapel lopen. Dat verklaarde Hans Van Duyse, de nieuwe voorzitter, tegenover Sporza.

"Deze nieuwe fusie kan werken, omdat we in Lokeren een echte voetbalstad zijn. Het wordt een echte fusie en geen overname. We zullen Temse dus niet opslokken. Geen verhaal zoals bij Beerschot en Wilrijk bij ons, maar een inclusief verhaal. Ook in Temse zal er voldoende voetbal blijven, vooral voor de jeugd."

Er wordt gesproken over een ambitieus project, maar Van Duyse wil niet te hard van stapel lopen en predikt voorzichtigheid. "We hebben ambitie, maar een gezonde. We weten allemaal dat er in het voetbal veel ongelukken gebeuren, omdat budgetten niet gehaald worden. Ik heb er, ondanks de onzekerheid door de coronacrisis, vertrouwen in dat we ons budget rond zullen maken."

Op sportief vlak zal de huidige ploeg van Temse de ruggengraat vormen. Yves Van der Straeten blijft hoofdtrainer. "De ploeg van Temse was al klaar voor volgend jaar, we zien wel of we nog wat versterkingen kunnen bijhalen. Het eerste jaar wordt een overgangsjaar, waarin we een structuur moeten uitbouwen en mensen bij elkaar moeten brengen. Daarna kunnen we hogerop", besloot Van Duyse.