Mazzu ziet geen beterschap: Qua punten zit Genk in dezelfde lijn als met mij

Mazzu ziet geen beterschap: "Qua punten zit Genk in dezelfde lijn als met mij"

22-04-2020 09:35
4

Felice Mazzu hield het na zijn overgang van Sporting Charleroi slechts enkele maanden uit bij KRC Genk. De trainer kijkt in Sport/Voetbalmagazine terug op zijn bewogen periode in Genk. 

Mazzu kende een woelige periode in Genk. De trainer kende hoogtes en laagtes. Als hij aan obstakels denkt vindt hij dat hij te weinig tijd kreeg: "Want kritiek doet al gauw een negatieve energie ontstaan en die ent zich erg snel op een groep. Wanneer je iets nieuws wilt opbouwen is tijd cruciaal. In Genk zit men qua punten ongeveer in de lijn van hetgeen ik in het begin van het seizoen begonnen was. Maar misschien zijn de relaties nu beter zonder mij", zegt hij.

Mazzu had niet het gevoel dat enkele spelers zich tegen hem keerden. "Als het zo zou zijn, dan is het jammer dat ik daar met die mensen dan niet over heb kunnen spreken", zegt hij. Ook snapt de gewezen Genk-trainer dat hij sommige spelers niet vrijuit genoeg liet voetballen.

Als Mazzu zijn aanpak kon overdoen, zou hij de nadruk meer leggen op zijn spelprincipes: "Ik heb misschien mijn ideeën te veel laten leiden door een zekere continuïteit met de ploeg die kampioen geworden was."

Ontslag
Het ontslag van Mazzu ervaarde hij niet als onverwacht, maar het kwam wel aan. Hij overlegde dagelijks met de clubbestuurders, maar na de nederlaag op Eupen voelde hij het wel aankomen. "Anderzijds geloofde ik na onze buitengewone prestatie op Liverpool dat ik wat krediet teruggewonnen had bij het bestuur, de spelers en ook het publiek", aldus Mazzu, voor wie na de wedstrijd tegen Gent het doek viel.