Wordt Vermaelen trainer na zijn spelerscarrière? Dat wil ik nog wel leren

Wordt Vermaelen trainer na zijn spelerscarrière? "Dat wil ik nog wel leren"

22-04-2020 07:30
1

Thomas Vermaelen speelt sinds de zomer in Japan. De 34-jarige verdediger zit in de laatste jaren van zijn carrière. Het Belang Van Limburg had een interview over zijn toekomst, mogelijk als trainer.

De Rode Duivels die interesse hadden konden deelnemen aan een trainerscursus. Naar verluidt maakte Vermaelen daar indruk. "In november kregen we een oefening mee. Ik had daar best wel wat tijd ingestoken en mijn oefening is dan als voorbeeld genomen. Misschien was dat omdat ik als enige die opdracht al had ingestuurd", lacht Vermaelen.

Vermaelen beseft echter dat zijn spelersloopbaan geen garanties biedt op successen als trainer. "Er komt als hoofdtrainer natuurlijk meer bij kijken dan voetbal alleen, maar misschien vind ik die aspecten ook wel leuk. Dat is iets wat ik nog moet en wil leren", zegt hij.

In januari 2022 loopt zijn contract in Japan af. Of Vermaelen dan stopt met voetballen, weet hij nog niet. "Op dit moment voel ik me goed dus misschien voel ik me op mijn 36ste nog even goed en wil ik nog doorgaan", laat hij weten. Ook een mogelijke terugkeer naar België sluit hij niet uit, maar die kans is minder reëel. Hij hoort namelijk van veel Rode Duivels dat het niveau in onze competitie onderschat wordt.