Carragher maakt gehakt van Özil: 'Een eigen doelpunt op PR-gebied'

Carragher maakt gehakt van Özil: 'Een eigen doelpunt op PR-gebied'

Gepubliceerd: dinsdag 21 april 2020 om 21:30di 21-04-2020 om 21:30

De beslissing van Mesut Özil om niet akkoord te gaan met een salarisverlaging bij Arsenal is een 'eigen doelpunt op PR-gebied', zegt Jamie Carragher. Volgens Engelse media is de Duitser een van de drie spelers die salaris weigert in te leveren.

"Zijn zaakwaarnemer heeft hem geen goede dienst bewezen door een paar weken geleden te zeggen dat de situatie eerst eens goed bekeken zou worden", zegt Carragher bij Sky Sports. "Ik had wel verwacht dat dit een probleem zou worden. Ik zat ooit in dezelfde situatie: een akkoord bereiken met 25 spelers gaat niet gebeuren."

Carragher vindt het logisch dat een deel van de selectie anders tegen een salarisverlaging aankijkt en doelt op spelers die veel minder verdienen dan de grotere spelers. "Maar het feit dat de bestbetaalde speler en grootste naam van Arsenal niet met zijn ploeggenoten meegaat en weigert.... Als de rest van het team, de manager en mensen van de club een eenheid vormen, dan moet je meegaan."

"Voetbal is een teamsport en geen individuele sport. Iemand in de situatie van Özil moet meegaan met het team. Het is een gigantisch eigen doelpunt", zegt Carragher. "Ik heb niets tegen hem omdat hij zoveel salaris verdient. Als je daar wel wat van vindt moet je kritisch zijn op de mensen die hem dat contract gegeven hebben. Iedereen probeert zoveel mogelijk geld te verdienen, maar in zo'n situatie moet de bestbetaalde speler en het belangrijkste lid van de kleedkamer het voortouw nemen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws