'Na Lokeren en Moeskroen dreigt nu ook einde van Lommel'

'Na Lokeren en Moeskroen dreigt nu ook einde van Lommel'

21-04-2020 19:17
3

Heel wat Belgische clubs moeten dezer dagen vrezen voor hun toekomst. Eerder ging Lokeren al failliet en lijkt ook het einde van Moeskroen eraan te komen. Volgens Sporza is de kans groot dat hetzelfde gaat gebeuren met Lommel SK.

De club zit met zware financiële problemen en heeft dringend een nieuwe investeerder nodig die met geld op de tafel komt. Naar verluidt heeft de club maar liefst twee miljoen euro nodig om te kunnen blijven bestaan.

Volgens journalist Stef Wijnants besloot de Israëlische eigenaar Udi Shochatovitch in maart om te stoppen met het betalen van de lonen bij Lommel. Hij wilde ook niet langer betalen voor de andere kosten en zette de club te koop.

De Israëliër wil echter flink wat van zijn geld terugzien en vraagt om en nabij de 800.000 euro voor Lommel (daarbovenop zijn er dan ook nog de schulden van zo'n twee miljoen euro). Zo ziet hij nog een deel van zijn initiële investering terug. Die investeerder moet Lommel ook voor 10 mei vinden, wanneer het BAS zich uitlaat over de licentie van de club. De tijd tikt genadeloos snel voor de club uit Limburg.