Lubanski (73) neemt afscheid van Lokeren: De fans verdienen dit niet

Lubanski (73) neemt afscheid van Lokeren: "De fans verdienen dit niet"

21-04-2020 15:15
3

Het doek is gevallen voor Sporting Lokeren. Enkel een fusie met VW Hamme ligt nog op tafel. Clublegende Wlodek Lubanski treurt: "dit is echt pijnlijk", vertelt hij vanuit Polen.

"In Lokeren heerst een voetbalcultuur", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Deze stad en deze fans verdienen dit echt niet. Het is catastrofaal. En eigenlijk had ik het niet verwacht. Je hoort de afgelopen weken en maanden wel slechte signalen, maar ergens hoop en geloof je toch dat er links of rechts nog een oplossing uit de bus komt. Vandaag is dit voor mij dus een klap."

Het beleid liet dan ook te wensen over, vindt Lubanski. "Al járen denken de bestuursmensen alleen aan zaakjes doen. Hun beste spelers verkopen ze onmiddellijk aan het einde van het seizoen. Zo kan je toch niets opbouwen? Een selectie bestaat uit anciens, spelers die er al een tijdje zijn, en nieuwkomers die een meerwaarde zijn en gestuurd kunnen worden. Maar die mix was er niet. Als je enkel maar aan verkopen denkt, boek je geen succes."

Lubanski zal zijn herinneringen aan de club wel nooit vergeten. "Die derby’s tegen Beveren vergeet ik nooit. Wat me ook te binnenschiet, is die bekermatch tegen Standard. We komen 0-3 achter, en winnen nog met 5-3. En dan zijn er nog die Europese avonden, zoals tegen FC Barcelona. Lokeren was zó sterk, het was zo een mooie club. En nu is het gewoon voorbij, zelfs met een fusie zal het nooit meer hetzelfde zijn."