Lukaku over afscheid bij Rode Duivels: Wil dat niet opnieuw meemaken

Lukaku over afscheid bij Rode Duivels: "Wil dat niet opnieuw meemaken"

21-04-2020 14:45 Laatste update: 14:45
18

Romelu Lukaku is via Instagram in gesprek gegaan met Kat Kerkhofs. Daar ging het onder meer over de Rode Duivels. Lukaku houdt zijn hart vast voor de toekomst van onze nationale ploeg.

"Ik vraag me af wat er gaat gebeuren met de Rode Duivels na het EK", aldus Lukaku. "Stel je voor dat Roberto Martínez weggaat, dan wil ik weten wie er in zijn plaats komt. Gaat die ons kunnen managen? We zijn geen moeilijke groep, maar hebben bepaalde gewoontes. We krijgen vrijheid, maar brengen daar in de plaats wel prestaties voor."

Aan talent is er alvast geen gebrek in de kern. "Op training zie je eigenlijk pas hoe goed we zijn. Soms kijk ik mijn ogen uit als we wedstrijden doen op balbezit. De toekomst van de Rode Duivels zal afhangen van wat er na het EK gebeurt. Wie gaat er door, wie stopt. Mijn keuze zal daar ook van af hangen. Ik heb al gehad dat het niet klikte met een trainer, dat wil ik niet opnieuw meemaken."

Lukaku heeft al een duidelijk plan voor de toekomst. "Na het EK ben ik 28 of 29 jaar oud. Ik ben al bezig met profvoetbal vanaf mijn 16de. Graag zou ik nog spelen tot mijn 36ste. Ik droom er dan van om bij Anderlecht te eindigen. Dan is de cirkel rond en ben ik twintig jaar profvoetballer geweest. Daarna wil ik graag reizen en alles even loslaten. Analist zal ik nooit worden, maar ik ben nu bezig met een trainerscursus. Ik zou dat ook wel graag doen."