Verstraete praat over vertrek bij KAA Gent: Louwagie is een rare kwiet

Verstraete praat over vertrek bij KAA Gent: "Louwagie is een rare kwiet"

21-04-2020 14:15 Laatste update: 14:17
7

Birger Verstraete was maandag te gast bij SjotcastDaar ging het onder meer over zijn vertrek bij KAA Gent. De middenvelder kwam niet tot een akkord over een contractverlenging en ging dan maar naar FC Keulen. 

"Ik had nog maar een jaar contract en een verlenging bleef lang uit", legt Verstraete uit. "Toen hoefde het voor mij niet meer. Toen er dan plots redelijk veel interesse kwam in mij, was ik plots wel belangrijk. We weten allemaal hoe het voetbal werkt."

Verstraete vond uiteindelijk geen overeenkomst met manager Michel Louwagie. "Het is ook een rare kwiet. Maar het is wel iemand die alles doet om KAA Gent naar een hoger niveau te tillen en gezond te houden. Maar soms durft hij een euro dubbel omdraaien en denk je 'serieus, man?'. Het is niet de makkelijkste en heeft veel principes. Soms is het ja en dan plots weer nee, het is moeilijk om hem bij te houden."

KAA Gent kreeg uiteindelijk nog vier miljoen euro voor Verstraete, die tot 2023 mocht tekenen bij FC Keulen. Door blessureleed speelde hij dit seizoen wel maar negen wedstrijden mee in de Bundesliga.