'Corona voorkomt transfer Dest: Ajax loopt voorlopig minimaal 20 miljoen mis'

'Corona voorkomt transfer Dest: Ajax loopt voorlopig minimaal 20 miljoen mis'

21-04-2020 13:33

Sergiño Dest moet een transfer naar Bayern München voorlopig uit zijn hoofd zetten. De negentienjarige back van Ajax leek hard op weg naar Der Rekordmeister, die echter – al dan niet tijdelijk – heeft afgezien van het binnenhalen van Dest.

Mike Verweij van De Telegraaf meldde begin april dat een vertrek van Dest 'bijna een zekerheidje' was, maar dat de uitbraak van het coronavirus roet in het eten heeft gegooid. Volgens Voetbal International-journalist Marco Timmer is de transfer, die Ajax een bedrag van meer dan twintig miljoen euro op zou moeten leveren, zelfs 'on hold' gezet.

Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars had onlangs tegen Timmer bevestigd dat alle betrokken partijen elkaar waarschijnlijk wel zouden vinden. "Maar dat was voor corona", aldus de Ajax-watcher van VI. Dest had bij Bayern 'de nieuwe Philipp Lahm' moeten worden, maar dit zal voorlopig niet gaan gebeuren. "Het gaat even niet door, zoals het mij gemeld is. On hold gezet: dat zorgt ervoor dat hij zeker nog een jaar in Amsterdam te zien is." Of Bayern in 2021 een nieuwe poging gaat wagen, zal nog moeten blijken.