'Lukaku en Mertens kunnen toch nog spelen, Italiaanse clubs zijn eruit'

'Lukaku en Mertens kunnen toch nog spelen, Italiaanse clubs zijn eruit'

Gepubliceerd: dinsdag 21 april 2020 om 10:26di 21-04-2020 om 10:26

Laatste update: dinsdag 21 april 2020 om 21:03di 21-04-2020 om 21:03

In de Serie A heerst grote verdeeldheid over het al dan niet uitspelen van het seizoen. Zes clubs – allen afkomstig uit het rechtterrijtje van de Serie A – lijken niet van plan om gezondheidsrisico's te nemen en de competitie uit te spelen.

Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse bond, vatte deze week het plan op om eind mei weer te gaan voetballen. De reacties van de clubs zijn verdeeld: volgens Italiaanse media zijn de kleinere clubs Bologna, Udinese, Torino, Sampdoria, SPAL en Brescia tegen. Nummer 9 Parma en nummer 13 Fiorentina werden aanvankelijk ook tot dat kamp gerekend, maar hebben inmiddels via een statement laten weten juist de lijn van de bond te willen volgen.

Ook minister van Sport Vincenzo Spadafora is terughoudend. Hij liet eerder deze maand weten de sportcompetities in ieder geval tot eind april op te schorten: zoals het er nu naar uitziet, kan er dus na 1 mei pas weer getraind worden. "Maar ik weet niet zeker of dat op 4 mei al kan. En zelfs als we zouden toestaan dat de clubs weer in training gaan, wil dat nog niet zeggen dat de competitie een paar weken later ook weer kan beginnen", aldus Spadafora.

Italië heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de coronacrisis: vooral in het noordelijke deel van het land was de situatie nijpend. In totaal werden er meer dan honderdduizend besmettingen en twintigduizend doden geregistreerd.

Update: De twintig clubs uit de Serie A hebben de rijen gesloten. Ze stemden dinsdag unaniem voor het uitspelen van het seizoen, als de omstandigheden dat toelaten. Eerder dreigde er nog tweespalt. 'Nu hebben we allemaal de intentie om het seizoen in de Serie A af te maken, mits het veilig is en de Italiaanse regering het toestaat', schrijft het bestuur van de competitie in een verklaring.

De Serie A en de Italiaanse voetbalbond FIGC willen mede vanwege de economische belangen proberen om het seizoen af te maken, zelfs als dat pas na de zomer kan. Woensdag staat er opnieuw een vergadering met het Italiaanse kabinet op het programma. In de Serie moeten nog twaalf speelrondes worden afgewerkt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws