‘Anderlecht-huurling Saelemaekers terug naar AC Milan, maar moet in quarantaine’

‘Anderlecht-huurling Saelemaekers terug naar AC Milan, maar moet in quarantaine’

21-04-2020 09:44
8

Het Nieuwsblad meldt dat Alexis Saelemaekers samen met zijn manager Jean-Marc Schellekens naar Milan is gereden. De huurling van RSC Anderlecht moet nog wel twee weken in quarantaine zitten.

“Ik heb papieren ontvangen om met de auto via Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland naar Milaan te reizen. Het was zo’n tien uur rijden, maar we hebben afgewisseld aan het stuur. Nu verblijven we we samen in mijn appartement in Milaan, maar dat is groot genoeg voor ons allebei”, laat Saelemaekers weten.

Alle buitenlandse spelers bij AC Milan vertrokken na de uitbraak van de coronacrisis naar hun thuisland. In België trainde hij vijf keer per week. Nu is Saelemaekers terug in Italië. “Naar buiten gaan is absoluut verboden. De conditie onderhouden wordt zo wel moeilijker, maar het is de enige mogelijkheid om straks opnieuw op de club te kunnen werken. Ik hoop echt dat we op 4 mei kunnen herbeginnen, want ik mis het veld enorm.”

De Italiaanse topclub had dagelijks contact met Saelemaekers. “Ze wilden alles weten over mijn trainingen en soms informeerden ze ons ook over de competitie en hoe het nu verder moet. Als alles veilig kan verlopen dan zegt mijn competitiegeest dat we dit seizoen nog moeten afwerken.”

“Ik ben uiteraard bereid om me aan te passen aan nieuwe speeldata als dat niemand zijn gezondheid in gevaar brengt natuurlijk. Ik voel me in vorm, want ik heb hard gewerkt in België. Neen, oude ploegmaats van bij Anderlecht heb ik amper gezien. Alleen Sambi-Lokonga van heel ver”, aldus Saelemaekers.