UPDATE: 'transfer is rond, Henkinet wordt de doublure van Bodart bij Standard'

UPDATE: 'transfer is rond, Henkinet wordt de doublure van Bodart bij Standard'

Gepubliceerd: dinsdag 21 april 2020 om 09:14di 21-04-2020 om 09:14

Laatste update: maandag 27 april 2020 om 11:51ma 27-04-2020 om 11:51

Het Nieuwsblad meldt dat Standard Luik op zoek is naar een tweede doelman achter Arnaud Bodart. De Rouches zouden denken aan OH Leuven-sluitpost Laurent Henkinet. Ook de optie van het contract van Jean-François Gillet zal worden gelicht.

De huur van boomlange goalie Vanja Milinkovic-Savic zal niet worden omgezet in een definitieve transfer en Standard zoekt aldus naar een tweede doelman. De 27-jarige Henkinet zou bovenaan het lijstje staan en is einde contract bij OH Leuven.

Bodart is de nummer één onder de lat en zal de eerste keuze van coach Michel Preud’homme blijven. Standard wil echter derde doelman Gillet langer bij de club houden. Het contract van de 40-jarige goalie loopt af, maar Standard wil de optie voor nog een jaar lichten.

UPDATE: Volgens Het Laatste Nieuws is de transfer nu ook helemaal in kannen en kruiken, Henkinet krijgt een contract voor drie seizoenen. Bodart blijft wel eerste keus, Henkinet zal dus tevreden moeten zijn met een rol als doublure.

Standard is overigens niet de enige ploeg die interesse toonde. Ook RSC Anderlecht werd genoemd als mogelijke bestemming. Henkinet koos echter voor de Rouches.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede doelman voor Standard?

Ja
73%
Nee
27%
(371 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws