‘Waasland-Beveren dreigt roet in plan B van Lokeren te gooien’

‘Waasland-Beveren dreigt roet in plan B van Lokeren te gooien’

Gepubliceerd: dinsdag 21 april 2020 om 07:00di 21-04-2020 om 07:00

Laatste update: dinsdag 21 april 2020 om 07:01di 21-04-2020 om 07:01

Sporting Lokeren is officieel failliet verklaard en de club heeft als plan B om samen te gaan werken met Vigor Wuitens Hamme. Het Laatste Nieuws meldt echter dat rivaal Waasland-Beveren roet in het eten dreigt te gooien.

Lokeren wil gaan samenwerken met Hamme. De club degradeerde dit seizoen van tweede naar derde amateur en ligt maar vijftien kilometer van Lokeren. De eerste gesprekken zouden al een paar weken terug hebben plaatsgevonden. De nieuwe fusieclub zou op Daknam spelen en KSV Vigor Wuitens Lokeren heten. Een akkoord is er nog lang niet.

En daar wil Waasland-Beveren naar verluidt van profiteren. ‘Uit verschillende betrouwbare bronnen vernemen we namelijk dat Waasland-Beveren recent toenaderingspogingen heeft gedaan om samen te werken met VW Hamme. De club wil een Wase jeugdwerking op poten zetten zodat de eerste ploeg van Hamme in haar eigen stadion kan blijven spelen’, klinkt het.

Politiek
‘De toenadering tussen beide clubs speelt zich af op politiek niveau. Dat wordt ons bevestigd door verschillende bronnen. Herman Vijt, de burgemeester van Hamme, en zijn Beverse collega Marc Van de Vijver behoren beiden tot de CD&V. Van de Vijver ontkent het verhaal met klem. Zijn partijgenoot Herman Vijt bevestigt noch ontkent — hij onthield zich van commentaar.’

Voorzitter van Waasland-Beveren Dirk Huyck reageerde afwachtend: “Er is nog geen reëel contact geweest met Hamme. Of we er al over nagedacht hebben? We denken altijd na over hoe we de club verder kunnen uitbouwen. Maar er zijn zeker nog geen concrete ­afspraken gemaakt of gesprekken ­geweest.”

VW Hamme
Nu is het afwachten geblazen. VW Hamme bevestigt alvast contact met Lokeren. “Er is inderdaad sprake van een eventuele samenwerking met Lokeren. Die zal morgenavond (vanavond, red.) ­besproken worden op onze Raad van ­Bestuur. Pas daarna zullen wij communiceren”, zegt Ronny Van Acker, manager van VW Hamme.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws