Overmeire ziet Lokeren failliet gaan en trekt niet mee naar Amateurklasse

Overmeire ziet Lokeren failliet gaan en trekt niet mee naar Amateurklasse

20-04-2020 19:57
8

Lokeren werd maandag failliet verklaard. Het nieuws was al een tijdje op komst, maar kwam toch binnen als een hevige shock voor Killian Overmeire. Het nieuws hakte er stevig in bij het boegbeeld van de club.

“Vandaag botste ik nog eens vol met mijn gezicht tegen de muur. Ik had me al lang bij een bijzonder wrang einde neergelegd maar vandaag was het pats, gedaan. Einde verhaal Sporting Lokeren. We zijn failliet. Ik bleef maar hopen. Tevergeefs dus. De stekker is eruit", vertelde Overmeire bij Het Laatste Nieuws.

Voor hem was het dan ook stevig slikken. "Ik had een ongelooflijke sympathie voor Sporting Lokeren. Ik had met die ploeg een echte klik. Dat kom je in je hele carrière misschien één of twee keer tegen, wel bij mij heeft het wel lang geduurd. Het hele verhaal met Louis de Vries was de kroniek van het aangekondigde einde. Al bleven wij er wel steeds vol voor gaan. Ondanks het feit dat we niet meer betaald werden", klonk het.

De kapitein bleef ondanks de malaise zijn club ook trouw. "Ik mag nu wel zeggen dat ik collega’s heb zien wenen in de kleedkamer. Jongens die echt diep in de problemen zaten. Als groep hebben wij onszelf leeg geperst, mede voor de fans", aldus Overmeire.

Toekomst
Voor de club zou er nog een toekomst zijn na een fusie met VW Hamme. Dan zou de club in Amateurklasse spelen. Dat ziet Overmeire niet zitten. "Ik voel dat ik graag nog een jaar of twee profvoetballer wil blijven. Eerlijk gezegd vrees ik dat mijn toekomst dan ook niet in Lokeren ligt. Misschien moet ik nu eens naar mezelf kijken en spelen in derde amateurklasse laten varen. Wat als dat verhaal ook nu weer fout loopt? We zien wel. Feit is dat we vandaag weten hoe het afgelopen is met Sporting en dat doet pijn", besluit hij.