In Nederland lachen ze met Van Ranst: 'Die heeft nooit gevoetbald'

In Nederland lachen ze met Van Ranst: 'Die heeft nooit gevoetbald'

20-04-2020 17:34
16

Evgeniy Levchenko neemt het voorstel om met mondkapjes te gaan voetballen niet serieus. Viroloog Marc Van Ranst kwam onlangs met dat idee op de proppen.

"Een piste die we misschien kunnen bekijken, is mondmaskers dragen bij het voetballen. Op internet kan je al snel maskers vinden die gedragen kunnen worden door American Football-spelers of wielrenners. Die zijn meer comfortabel", liet Van Ranst een proefballonnetje op in gesprek met La Capitale.

Levchenko is niet enthousiast. "Degene die dat heeft opgeschreven, heeft nooit gevoetbald en nooit gelopen met een mondkapje", zegt de voorzitter van spelersvakbond VVCS tegen DVNH. "Ik heb zo'n maskertje uitgeprobeerd, maar met voetbal moet je met open mond en neus kunnen ademen. Anders krijg je een heel andere dynamiek en ga je anders rennen."

"Het enige voordeel is dat je niet meer met je hand voor je mond een gesprek met een medespeler hoeft te voeren", lacht de Oekraïner. "Wellicht als je een mondkapje kan ontwikkelen waarmee je ongestoord kan ademen, maar op dit moment zie ik het niet zitten."

Daar heeft Levchenko nog een andere reden voor. "Het is niet voor niets dat alle instanties eigenlijk aangeven dat verkeerd gebruik van een mondkapje bijna slechter is dan geen mondkapje."