'Bayern München legt Dest, Hakimi en Henrichs in de weegschaal'

'Bayern München legt Dest, Hakimi en Henrichs in de weegschaal'

19-04-2020 19:45
1

Sergiño Dest is nog steeds een optie voor Bayern München. Met dat nieuws pakt het Duitse Sport1 zondag uit. De negentienjarige Ajacied is echter niet de enige kandidaat in de Allianz Arena.

Het is geen geheim dat Bayern München op zoek is naar een nieuwe rechtsback. In de winterse transferperiode kwam Alvaro Odriozola op huurbasis over van Real Madrid, maar de Spaanse vleugelverdediger dient slechts als noodverband en is te duur om definitief over te nemen. Bayern kijkt daardoor naar alternatieven. Dest zou nog steeds op het lijstje staan.

Een toptransfer van Dest naar Bayern München leek aanvankelijk een zekerheidje, maar de coronacrisis heeft alles op losse schroeven gezet - en dus ook de miljoenendeal. Bij Ajax houdt men inmiddels serieus rekening met een langer verblijf van het talent, dat vorig jaar doorbrak in Amsterdam.

Volgens Sport1, dat spreekt van een 'Transfer-Puzzle', staan naast Dest nog twee rechtsbacks op de nominatie om naar München te komen: Benjamin Henrichs (AS Monaco) en Achraf Hakimi (Real Madrid). Henrichs moet net als Dest bijna dertig miljoen euro kosten. Hakimi, die dit seizoen indruk maakte bij Borussia Dortmund, is naar verluidt duurder: vijftig miljoen.