Na hulp aan KV Oostende: Dzeko en co. willen dit seizoen geen salaris meer

Na hulp aan KV Oostende: Dzeko en co. willen dit seizoen geen salaris meer

19-04-2020 15:26
2

Een groots gebaar van de selectie van AS Roma. De spelers leveren vrijwillig liefst vier maanden van hun salaris in, zo maakt I Giallorossi zondag bekend. Ook coach Paulo Fonseca en zijn technische staf krijgen de komende maanden niet uitbetaald.

De spelers van AS Roma, onder wie Justin Kluivert en Eden Dzeko, willen een gebaar maken naar de club vanwege de coronacrisis. Ze zien daarom voor het restant van het seizoen af van hun salaris. Dat komt neer op vier maanden, aangezien het voetbal sinds maart stilligt. Bovendien levert de selectie een bijdrage om te zorgen dat ander personeel van de Romeinse club wel het volledig inkomen behoudt.

'Wij zijn er klaar voor om weer in actie te komen zodra het mogelijk is en we zullen ons uiterste best doen om de doelen te halen, maar we weten dat het niet genoeg is om om te gaan met de economische gevolgen van deze crisis', schijven de spelers aan het bestuur van Roma, dat eveneens salaris inlevert. 'Met de hoop om iets goed te doen voor de club en het project Rome weer goed op te kunnen starten, doen we dit financiële voorstel.'

Ook als de Serie A weer wordt hervat, nemen de spelers aanvankelijk genoegen met minder salaris. Hun inkomen zal bepaald worden aan de hand van de behaalde doelen, zoals plaatsing voor Europees voebal. Daarover gaan beide partijen nog in gesprek.