Genk-speler Paintsil ziet af: Ik mis het voetbal heel erg

Genk-speler Paintsil ziet af: "Ik mis het voetbal heel erg"

18-04-2020 20:22
2

Door het coronavirus is het voor heel wat (buitenlandse) voetballers lastig. Een terugkeer naar het geboorteland zat er niet in, trainingen gebeuren in quarantaine. Daar heeft Joseph Paintsil het moeilijk mee.

KRC Genk gaf de buitenlandse spelers wel toestemming om terug te keren naar hun geboorteland. Voor Paintsil kwam die toestemming te laat. Hij zit nu alleen in ons land. Hij kan wel deels trainen op de club, maar blijft het bijzonder lastig hebben. Dat onthult hij tegenover TV3 Sports.

"Ik mis het voetbal heel erg, zowel op als naast het veld", geeft hij aan. "Ik mis de competitie, jezelf amuseren op het veld en de supporters die ons steunen. Het is een gekke situatie. Maar ik mis ook de relatie met mijn ploegmaats, ik mis het om samen plezier te kunnen maken", klinkt het.

Toch snapt Paintsil de maatregelen. "We vechten er nu allemaal tegen. Wanneer die voorbij is, zal voetbal nog steeds voetbal zijn. We zullen nog altijd kunnen doen wat we graag doen. De liefde voor voetbal blijft hetzelfde", besluit hij.