'Ferguson bood Ronaldo aan bij Barcelona, die waren dolblij met die kans'

'Ferguson bood Ronaldo aan bij Barcelona, die waren dolblij met die kans'

Gepubliceerd: zaterdag 18 april 2020 om 14:29za 18-04-2020 om 14:29

Real Madrid sloot in 2009 'de deal van het eerste decennium van deze eeuw'. Cristiano Ronaldo kwam in 2009 voor 94 miljoen euro over van Manchester United, maar bijna ging FC Barcelona nog met hem aan de haal. Dat onthult voormalig voorzitter Ramón Calderón van De Koninklijke.

Manchester United besloot de Portugese ster namelijk ook aan te bieden bij de Catalanen, toen een toptransfer naar de Spaanse hoofdstad al een uitgemaakte zaak leek. "Alex Ferguson wilde niet dat hij naar een rivaal als Real zou vertrekken, omdat wij meer prijzen hebben gewonnen dan Manchester United. Barcelona was dolblij met die kans, maar Ronaldo was heel duidelijk: hij hield zich aan een eerdere afspraak met ons."

Voor de inmiddels 35-jarige aanvaller zat er ook weinig anders op, want hij had al een principeakkoord gesloten met Real Madrid. "Er was ook een document opgesteld: als een van beide partijen de overeenkomst zou verbreken, zou er dertig miljoen aan de andere partij moeten worden betaald", besluit Calderón, geciteerd door AS.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws