Herrijzenis op komst? ‘Barça wil spelmaker nieuwe kans geven’

Herrijzenis op komst? ‘Barça wil spelmaker nieuwe kans geven’

18-04-2020 11:30
3

FC Barcelona wilde deze zomer cashen voor Philippe Coutinho, maar de coronacrisis gooit mogelijk roet in het eten. Trainer Quique Setién stelt in ieder geval dat hij gecharmeerd is van de 27-jarige Braziliaan en hem er volgend seizoen graag bij heeft.

"Ik vind Coutinho een geweldige speler, ik mag hem heel graag", vertelt Setién aan RAC1. "Hij is een Barça-speler. Clubs zullen zijn transferclausule (400 miljoen euro, red) of een bepaald bedrag moeten betalen aan Barcelona, maar hij wil hier terugkeren. Ik reken op hem aan het begin van het nieuwe seizoen. Ik zal met hem in gesprek gaan."

Coutinho verruilde Liverpool begin 2018 voor Barça, maar hij kon zijn belofte in Camp Nou niet waarmaken. Dit seizoen is de spelmaker verhuurd aan Bayern München, dat de optie tot koop van 120 miljoen euro echter niet zal lichten. De voorbije weken werd hij in verband gebracht met een terugkeer naar de Premier League. Naar verluidt hanteert de Spaanse kampioen een vraagprijs van zo'n tachtig à negentig miljoen euro.

Onder meer AS schrijft dat er dankzij Setién mogelijk toch een nieuwe kans voor Coutinho bij Barcelona lonkt. Dit seizoen speelde onder meer Frenkie de Jong noodgedwongen regelmatig als aanvallende middenvelder.