Porto-voorzitter onthult: 'Manchester United voorkwam comeback van Mourinho'

Porto-voorzitter onthult: 'Manchester United voorkwam comeback van Mourinho'

Gepubliceerd: vrijdag 17 april 2020 om 23:38vr 17-04-2020 om 23:38

José Mourinho heeft in het voorjaar van 2016 aangeboden om zijn oude liefde FC Porto uit de brand te helpen. De Portugees zou in het daaropvolgende seizoen aan de slag gaan bij Manchester United, dat echter geen toestemming gaf.

Mourinho hielp FC Porto in 2004 aan de Champions League, vertrok toen naar Chelsea en had na een aantal omzwervingen terug kunnen keren in het Estádio do Dragão. Trainer Julen Lopetegui werd in januari 2016 ontslagen en FC Porto kwam in contact met Mourinho, onthult voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa tegenover Record.

Dat The Special One een half jaar later Louis van Gaal zou opvolgen bij Manchester United, was op dat moment een publiek geheim. "We vroegen of hij ons tot het einde van het seizoen kon trainen, omdat hij toch pas na de zomer naar Manchester United zou gaan", aldus Pinto da Costa. "Het leek een kansloze missie, maar dat was het niet. Want hij zei ja! We zaten nog in de Europa League en de beker en hij zei dat hij zou komen."

Het plan ging uiteindelijk niet door, omdat Manchester United het niet zag zitten. "Hun argument was dat we elkaar in het daaropvolgende seizoen (waarin The Red Devils Ajax versloegen in de Europa League-finale, red.) zouden kunnen treffen in Europa. Maar Mourinho was dus bereid om ons een half jaartje lang te helpen, zonder er iets voor terug te vragen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws