'Nieuw Premier League-seizoen mag met maximaal vier weken vertraagd worden'

'Nieuw Premier League-seizoen mag met maximaal vier weken vertraagd worden'

17-04-2020 22:16
3

De druk op de Premier League-clubs is vrijdag opgevoerd tijdens het onderlinge overleg, meldt The Telegraph. Volgens het medium hebben de clubs te horen gekregen dat het nieuwe seizoen uiterlijk in het eerste weekend van september moet beginnen.

De speelruimte voor het seizoen 2019/2020 – dat vanwege de cruciale tv-inkomsten afgemaakt móét worden – is hierdoor uiterst beperkt. De Premier League-clubs moeten nog negen à tien competitieduels spelen: bovendien zijn Chelsea, Manchester City, Wolverhampton Wanderers en Manchester United nog actief in Europa en is de FA Cup pas tot de kwartfinale gevorderd. Het seizoen 2020/2021 zou eigenlijk begin augustus starten, maar de aftrap van het nieuwe seizoen mag volgens The Telegraph maximaal één maand vertraging oplopen.

Hoe graag de clubs ook willen, het uitspelen van het huidige seizoen wordt er dus niet makkelijker op. De lockdown-maatregelen in Groot-Brittannië blijven voorlopig van kracht, waardoor de clubs voorlopig ook niet kunnen beginnen met de groepstraining. Naar verluidt hopen ze de spelers binnenkort wel op de club te kunnen verwelkomen voor individuele training, mits de autoriteiten hier toestemming voor geven: in dat geval kleden de spelers zich om in hun auto en doen ze hun oefeningen in tweetallen.