Simons wil ervaring opdoen bij Zulte Waregem voor terugkeer naar Club Brugge

Simons wil ervaring opdoen bij Zulte Waregem voor terugkeer naar Club Brugge

17-04-2020 18:43
5

Timmy Simons heeft besloten om de deur van Club Brugge tijdelijk te sluiten. De trainer wordt assistent-coach bij Zulte Waregem. Toch staat een terugkeer bij Club Brugge nog altijd in de plannen.

"Het zou altijd leuk moest ik kunnen terugkeren naar Club Brugge", zegt Simons bij Sporza. "Maar in het buitenland heb ik ook contacten. Je mag nooit nooit zeggen in het voetbal. Een terugkeer als speler heb ik al gehad bij Club Brugge, die ambitie heb ik nu ook als trainer", geeft hij aan.

Zijn overgang naar Zulte Waregem lijkt ook deels in het teken te staan van een terugkeer naar Club Brugge. "Je moet je afvragen wat het beste traject is om ooit trainer te worden van Club Brugge. Het is niet evident om als jeugdtrainer (Simons was trainer van de U16) door te groeien naar hoofdtrainer. Vaak moet je naar een andere club verhuizen om dan te groeien", vertelt hij

Simons koos als 'doorgroeiclub' voor Zulte Waregem, waar hij kan leren onder Francky Dury. "Zulte Waregem heeft en leuk project en een leuke uitdaging om om te zetten. Het is een stabiele en gezonde club, met de nodige ambitie. Ze halen vaak Play-Off 1 en zijn ook kort bij de titel geweest. Het is een uitdaging om dat verder te kunnen zetten", klinkt het.