Britten zetten Kompany op negen in ranking beste verdediger uit de Premier League

Britten zetten Kompany op negen in ranking beste verdediger uit de Premier League

17-04-2020 17:12
29

Het Britse Squawka heeft zich aan een top-vijftien gewaagd. Het databureau ging op zoek naar de beste centrale verdedigers sinds de intrede van de Premier League in 1991. Helemaal bovenaan prijkt John Terry, terwijl Vincent Kompany de negende plek krijgt toebedeeld.

Het podium van de top-vijftien van Squawka bestaat volledig uit Engelse mandekkers. Terry, jarenlang aanvoerder bij Chelsea FC, mag zich de allerbeste van de voorbije dertig jaar noemen. Sol Campbell (Tottenham Hotspur en Arsenal FC) en Rio Ferdinand (Manchester United) vergezellen hem. Kompany strandt dus op negen, voor onder meer Virgil Van Dijk (Liverpool FC, tiende) en Jamie Carragher (Liverpool, twaalfde).

Over Kompany schrijft Squawka het volgende: 'Kapitein. Leider. Legende. Vincent Kompany was een absolute kolos in de achterhoede van Manchester City, die een enorme rol speelde om de club uit de schaduw te halen en tot een echte grootmacht te laten uitgroeien in Engeland (ondersteund door miljarden, maar toch!). De enige reden waarom hij zo laag staat, is omdat hij erg veel speeltijd miste door uiteenlopende blessures en City vaak afschuwelijk was zonder hem. De Koning van 'wat het had kunnen zijn.'

Het veelvuldige blessureleed werpt, althans volgens het Britse medium, dus een kleine schaduw over de indrukwekkend carrière van Kompany over het Kanaal. In 2008 streek de Brusselaar in Manchester neer, om er pas vorige zomer terug weg te gaan. Tussendoor veroverde Kompany vier titels en twee FA Cups.